NL

We hebben van jullie nodig...

We rekenen op jullie !


De C.F.S. heeft geld nodig om de restauratie van zijn mooie autobus Vicinal Vanhool - Jonckeere - Fiat AI 6 uit 1973 af te ronden.


Om deze actie onder te steunen, raden wij jullie voor 20 december een financiële donatie van minimaal 40€ te doen op de rekening van het Erfgoedfonds BE26 0882 4526 7929 van QUALITE-VILLAGE-WALLONIE met de vermelding “Bus Sprimont + Naam + Voornaam” en jullie zullen van een fiscale aftrekbaarheid van 45% genieten. Bij voorbeeld als jullie een bedrag van 100 € , betalen jullie slechts 55€.


OPGELET : om een fiscale aftrekbaarheid te hebben, verzenden een email met NAAM, VOORNAAM, ADRES, EMAIL en NATIONAAL NUMMER op dons@qvw.be


Dank U bijvoorbaat harzeel niet dit info te verdelen.


Lees meer over ons project


Voor meer informatie : info@cfs-sprimont.be of 04 382 20 29Sprimont-Spoorweg

 

- Non-profit organisatie -

Levend Museum voor Industriële Archeologie Mijnwerker en Vervoerder

 

 

De Sprimont-Spoorweg is aangelegd op een deel van de basis van de oude lokale lijn Poulseur - Sprimont - Trooz. Het C.F.S., een echt museum voor industriële spoorwegarcheologie op spoorbreedte 60 cm, heeft sinds 1981 een hele collectie oud materieel samengebracht. Dit materiaal wordt u in beweging gepresenteerd.

 

 

Een Parijse platformbus uit de jaren dertig brengt u van de C.F.S.-site naar het Sprimont Steen Interpretation Centre, geïnstalleerd in de gebouwen van de voormalige elektriciteitscentrale.

 

 

Op reservatie af en toe van uw humeur kunnen jullie combineren :

 

- De Steenroute : Begeleide rit in de oude NMVB-bus (rood en crème) richting het Stedelijk Museum van Comblain-au-Pont, door de sluis van het oude Ourthekanaal.

 

- Wandelingen “Natuur en Erfgoed ontdekken” : Rondleiding door het dorp Damré, presentatie van het architecturale erfgoed, het Fortehuis en zijn legendes.

 

- De Tramroute : Parcours met commentaren op de voetsporen van de NMVB-tram in een oude rode en beigekleurige bus tussen Sprimont en Trooz.

Reis per C.F.S.-trein en bus Parisien, bezoek aan het Steen Interpretation Centre en mogelijkheid tot lichte maaltijden


                          - En nog veel meer : ​​raad onze rubrieken pleeg Dagboek & Activiteiten.

2 adressen :

Museum (Ingang via gemeentelijke werkplaatsen)

Rue Joseph Potier 15b

4140 Sprimont


Damré "Station"(Vertrek van de trein)

Rue du Mierdy 2b

4140 Sprimont


Tél. +32 (0) 4 / 382.20.29

GSM +32 (0) 498 / 35.38.93

DEELNEMEN AAN DE RESTAURATIE VAN DE O&K STOOMLOCOMOTIEF


De C.F.S. heeft geld nodig om de restauratie van zijn mooie kleine O&K-stoomlocomotief uit 1906 af te ronden. Om deze actie onder te steunen, raden wij jullie voor 20 december een financiële donatie van minimaal 40€ te doen op de rekening van het Erfgoedfonds BE26 0882 4526 7929 van QUALITE-VILLAGE-WALLONIE met de vermelding “CFS stoomlocomotief + Naam + Voornaam” en jullie zullen van een fiscale aftrekbaarheid van 45% genieten. Bij voorbeeld als jullie een bedrag van 100 € , betalen jullie slechts 55€.


OPGELET : om een fiscale aftrekbaarheid te hebben, verzenden een email met NAAM, VOORNAAM, ADRES, EMAIL en NATIONAAL NUMMER op dons@qvw.be


Dank U bijvoorbaat harzeel niet dit info te verdelen.


Voor meer informatie : infos@cfs-sprimont.be of 04 382 20 29

Onze folder


Download onze folder !

Nieuw


Feest de verjaardag van uw kinderen bij C.F.S.
Opgeslagen materieel


Update wordt uitgevoerd ...

WE SPRAKEN OVER ONS !

Hieronder artikelen waarin wij verschenen zijn.

Ontdek onze activiteiten en reserveer nu.

Ontdek onze galerij met herinneringen.

Informatie nodig, contact ons ! Plaats ons, ook hieronde.